Начало       За проекта       Подходът "Лидер" / ВОМР        Органи на МИГ         Стратегия и изпълнение        Документи        Контакти        ИГРП    
  Проекти
   
  Полезни връзки
   
  Социални профили
 
 
  Новини
 
Обучават местната власт, бизнеса и неправителствения сектор за Стратегията за местно развитие
21 Септември 2009


Във връзка с реализиране на дейностите на 17 и 18 септември 2009 година в гр.Момчилград, се проведе първото от поредицата обучения на тема” Придобиване на умения, свързани с процеса на подготовка и прилагане на Стратегията за местно развитие”. Участници в обучението бяха 20 представители на местната власт, бизнеса и неправителствения сектор.
Основните теми в обучението бяха:
1.Стратегическо планиране на местното развитие – общ преглед и специфика в контекста на прилагането на подхода ЛИДЕР.
Втория ден на обучението включваше:
2.Стратегиите за местно развитие – основен инструмент за прилагане на подхода ЛИДЕР.
Състояха се и практически сесии за планиране и организиране на процеса за разработване на СМР и за формулиране на приоритетите, избор и дефиниране на мерки и дейности, идентифициране на потенциалните бенефициенти и формиране на финансовата рамка на СМР.
Лектор на обучението бе Георги Митев – експерт по разработване на стратегии, председател на Агенция за регионално развитие и инвестиции – Ямбол.

Още снимки


Прочитания: 1258 пъти

 
  Превод
 
Bulgarian Belarusian Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Italian Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Spanish Swedish
 
  Профил на купувача
   
  Съдържание