Начало       За проекта       Подходът "Лидер" / ВОМР        Органи на МИГ         Стратегия и изпълнение        Документи        Контакти        ИГРП    
  Проекти
   
  Полезни връзки
   
  Социални профили
 
 
  Новини
 
Представиха проекта за МИГ на пресконференция
05 Август 2009


На 4 август се проведе встъпителна пресконференция на която се представи проектът „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на община Момчилград” по договор РД-50 -199 .
Присъстваха представители на медиите, на партньорите по проекта от сдружение „Съюз на предприемачите” и „Централ”ЕООД, представители на институции и организации, жители на Момчилград и ръководството на общината. Кметът инж. Ердинч Хайрула приветства присъстващите и благодари на екипа за работата досега. Представителите на медии и гостите бяха запознати с целите, дейностите на проекта, финансирането му, срока, очакваните резултати. Координаторът по проекта Халил Халил призова местните жители да проявят активност в процеса на реализация на проекта, за да бъде създадена качествена Стратегия за местно развитие, която е основен документ на МИГ – Момчилград.

Договорът по проекта № РД - 50-199 за местна инициативна група се изпълнява с европейски средства. Той беше сключен на 3 юни т.г.между МЗХ, ДФ "Земеделие" и община Момчилград. Водеща организация е община Момчилград, партньори са представители на нестопанския и на стопанския сектор – "Съюз на предприемачите" и „Централ” ЕООД. Проектът е на стойност 195 хил.лева и ще бъде изпълнен за 18 месеца. Проектът е по под - мярка 431-2 „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за потенциални местни инициативни групи, приоритетна ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони.

Още снимки


Прочитания: 1798 пъти

 
  Превод
 
Bulgarian Belarusian Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Italian Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Spanish Swedish
 
  Профил на купувача
   
  Съдържание